Profiteer nu tijdelijk van gratis verzending bij aankoop van Hill’s honden- of kattenvoer. Voeg een Hill’s product toe aan je winkelmandje en gebruik de kortingscode GRATISVERZENDING
Betadine - Oplossing
Dierenarts disclaimer
Gerelateerde producten
-
Productinformatie
Wat is Betadine
Betadine wordt gebruikt voor het desinfecteren en verzorgen van oppervlakkige wonden en infecties. Het helpt bij een mooie en snelle genezing van de wond met minder kans op littekens. De werkzame stof is povidonjodium, een speciaal soort jodium dat niet prikt en hierdoor prettig is in gebruik. Betadine is verkrijgbaar als oplossing, zalf en shampoo en is geschikt voor gebruik bij honden, katten, paarden en kleine huisdieren.
Betadine oplossing
Betadine oplossing is geschikt voor het uitspoelen en desinfecteren van kleine en ondiepe snij- of prikwonden. Het middel voorkomt en behandelt infecties van kleine en grote wonden en vermindert zo de kans op littekens. Het middel prikt niet, waardoor het erg diervriendelijk is. Verdunde Betadine oplossing wordt o.a. toegepast bij het reinigen en het spoelen van geïnfecteerde wonden.
Gebruiksadvies Betadine oplossing
Breng Betadine Oplossing direct vanuit het flesje of door middel van een watje of steriel gaasje aan op de wond en de huid eromheen. Behandel de wond 1 tot 2 keer per dag zolang deze nog open is.Tip
Pas op met aanbrengen, want de dunne oplossing druppelt makkelijk op je kleding. Mocht er toch Betadine op je kleding komen, dep de vlek dan met een stuk keukenrol met natuurazijn (niet wrijven!) en was het kledingstuk daarna met wasmiddel.Is Betadine oplossing giftig voor je huisdier na oplikken?
Als je huisdier Betadine oplossing oplikt, kan dit in kleine hoeveelheden meestal geen kwaad. Het kan soms lichte maagklachten veroorzaken, zoals misselijkheid of braken. Katten en honden zullen Betadine vaak instinctief vermijden vanwege de geur en smaak, maar het is altijd goed om ze even in de gaten te houden na het aanbrengen. Om te voorkomen dat je huisdier de Betadine oplikt, kun je het beste de wond goed laten drogen na het aanbrengen. Probeer je huisdier vervolgens af te leiden met een speeltje of een traktatie. Zo heeft de Betadine de tijd om zijn werk te doen zonder risico op oplikken. Als je huisdier veel Betadine heeft ingeslikt of je merkt symptomen zoals overmatig braken, diarree of een verminderde eetlust, raadpleeg dan altijd je dierenarts.
Overige Betadine-producten
Betadine Shampoo
- Betadine Shampoo is een vloeibare, geparfumeerde shampoo, die geschikt is voor het desinfecteren van de huid. Het helpt tegen jeuk en irritatie door schimmels en infecties. De shampoo verkleurt het haar niet. Het parfum bestaat uit etherische oliën.
- Betadine Zalf is een vetvrije, desinfecterende zalf en vormt een ademende, poreuze korst op de wond. Het is geschikt voor de desinfectie van schaafwonden, brandwonden en grotere oppervlakkige wonden. De zalf plakt aan de wond, waardoor het lang blijft zitten.
Wanneer kies je voor Betadine zalf en wanneer voor Betadine oplossing?
Of je kiest voor de zalf of voor de oplossing is afhankelijk van het type wond en de plek waar de huidbeschadiging zich bevindt. De oplossing is vooral handig om wonden mee schoon te maken en gebruik je vooral bij oppervlakkige en kleine wonden. Deze is ideaal om vuil en bacteriën te verwijderen voordat je een verzorgend product aanbrengt. Betadine zalf heeft een dikkere, beschermende structuur en is geschikt voor oppervlakkige en diepere wonden (zoals schaafwonden en snijwonden). De zalf vormt een beschermlaagje dat de wond langer beschermt tegen bacteriën en vuil.
Let op
Betadine bevat povidonjodium als werkzame stof. Gebruik dit niet wanneer jouw dier een te snel werkende schildklier heeft.
Inhoud
30 ml en 500 ml
Samenstelling
Povidon jodium, dinatriumfosfaat (E339), lauromacrogolen (polyoxyethyleen laurylalcohol ether), glycerol (E422), natriumhydroxide (E524), citroenzuur
(E330), kaliumjodaat, gezuiverd water. -
Bijsluiters
Betadine - Oplossing bijsluiter
Betadine - Oplossing ervaringen
1 - 5 van 29 Reviews
-
Door author, 20-15-2021Antwoord van Medpets
-
Door toon, maandag 1 mei 2023
-
Door Provoost , dinsdag 20 december 2022
-
Door Madelief, zondag 20 november 2022
-
Door Els, zondag 30 oktober 2022
-
Door Evelyn, zaterdag 26 juni 2021