Service
Winkelwagen
Menu
Black Friday Deals bij Medpets! Lees meer

Apotheek voor gevoelige maag en darmen hond

Veel honden hebben regelmatig last van hun maag en darmen. Het kan hier om acute klachten gaan, zoals bij een buikgriep of het eten van iets verkeerds. Een hond kan echter ook last hebben van chronische klachten. Bijvoorbeeld omdat je hond last heeft van een voedselovergevoeligheid of een chronische ontsteking in de darmen.

Vaak kun je jouw hond ondersteunen met speciale voeding en supplementen.

Hier vind je alle supplementen om een hond met klachten aan het maagdarmkanaal te ondersteunen.

Meer informatie

1 - 24 van 143 Producten

De meest voorkomende klachten van honden met een gevoelig maagdarmkanaal zijn braken en diarree. De supplementen zijn er dus ook op gericht om hierbij te ondersteunen.

Maagfunctie ondersteunen

Voor honden die regelmatig misselijk zijn kan het helpen een supplement in te zetten om het maagmilieu te verbeteren en de maagfunctie te ondersteunen.

Denk bijvoorbeeld aan de Puur Stomac en de Canina Maag Balans.

Darmweerstand ondersteunen

Veel honden hebben baat bij een goede darmweerstand. Dit maakt dat de algehele weerstand van een hond vaak ook veel beter is. De darmweerstand wordt voor een groot deel bepaald door het darmmicrobioom. Als hier een verstoring in zit, dan kunnen er makkelijk klachten ontstaan.

De darmweerstand kun je op verschillende manieren ondersteunen:

Voeding voor de darmen

Op het moment dat een hond diarree heeft, geeft dit schade aan het darmslijmvlies en een verstoring van de darmflora. Hierdoor kan de darm zijn werking minder goed doen. Dit kun je ondersteunen met supplementen. Deze werken vaak op een bredere manier. Ze zorgen dat de ontlasting wat dikker wordt en bieden de juiste voeding voor de darmwandcellen en de bacteriën in de darm. Vaak zitten er ook bacteriestammen in om de darmflora aan te vullen.

Supplementen die dit doen zijn bijvoorbeeld Protexin Pro-Kolin Advanced en Vetplus Promax.

Absorptiestoornissen

Op het moment dat een hond diarree heeft, is er sprake van een absorptiestoornis. Om te zorgen dat de ontlasting minder dun wordt kun je supplementen inzetten, zoals Dr. Ann’s Diar Care en AA Diarstop. Naast het dikker maken van de ontlasting helpen deze supplementen ook om de darmwand te beschermen en de natuurlijke darmwerking te ondersteunen.

De klachten moeten met deze producten met 1-3 dagen zeker verminderen. Ga naar de dierenarts als je hond ziek is of als de klachten niet verminderen.

Vezels en laxeermiddelen

Op het moment dat een hond last heeft van obstipatieklachten, kunnen, in overleg met je dierenarts, vezels of laxeermiddelen nodig zijn om de ontlasting te bevorderen.

Let bij het geven van vezels bij obstipatieklachten wel op dat je ze aanbiedt met voldoende water. Anders zullen vezels de ontlasting juist nog dikker maken.

Vezelrijke supplementen zijn bijvoorbeeld Protexin Pro-Fibre Pellets en Vetplus Fibor.

Een veelgebruikt laxeermiddel is de AA Laxulon.

Alvleesklierenzymen

Bij honden komt een aandoening voor aan de alvleesklier, namelijk Exocriene Pancreas Insufficiëntie, of EPI. Bij deze ziekte maakt de alvleesklier te weinig verteringsenzymen. Deze honden moeten voor de behandeling alvleesklierenzymen krijgen bij de maaltijden. Supplementen met alvleesklierenzymen zijn bijvoorbeeld Zymoral pancreaspoeder en Vetplus Lypex.

Anaalklieren

Honden kunnen nog weleens last hebben van verstopte anaalklieren. Om de natuurlijke leging te bevorderen kunnen supplementen helpen. Dit zijn bijvoorbeeld de Dr. Ann’s Anal Gland Support en Glandex. Heb je het idee dat je hond verstopte anaalklieren heeft? Ga dan naar je dierenarts. Je dierenarts kan de klieren op een veilige manier leegmaken. Daarna kun je met supplementen proberen te voorkomen dat de anaalzakjes opnieuw verstopt raken.

Heeft jouw hond al langere tijd maagdarmklachten of regelmatig diarree of braken? Ga dan naar je dierenarts om samen te kijken wat de oorzaak is en een op jouw hond afgestemd behandelplan op te stellen.

Heb je nog vragen over supplementen voor een gevoelig maagdarmkanaal? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.