Service
Winkelwagen
Menu
Kortingen tot 50%! - Black Friday Deals bij Medpets! Lees meer

Vizsla

De Vizsla is een elegante staande jachthond afkomstig uit Hongarije, die barst van de energie. Het is een hele intelligente hond die graag in de buurt is van mensen.

Er zijn kortharige Vizsla’s en draadharige Vizsla’s, waarbij kortharige niet goed bestemd zijn tegen kou doordat ze niet de wollige ondervacht hebben die de draadharige wel hebben. Daarnaast zijn de draadharige Vizsla’s te herkennen aan een ‘baard’ die twee tot drie cm lang is langs de neus.

Viszla

Kenmerken

Land van herkomst: Hongarije
Ook wel bekend als: Hongaarse Staande Hond, Magyar Vizsla
Lichaamsbouw: Vizsla's zijn middelgrote honden met een atletische lichaamsbouw met zichtbare spierbundels. De kop straalt veel karakter uit en hun ogen hebben dezelfde kleur als hun vacht.
Gewicht: Voor een reu ligt het gemiddelde gewicht tussen 20 tot 30 kg en voor een teef tussen de 18 en 25 kg.
Schofthoogte: Een reu heeft een schofthoogte van 58 tot 64 cm en teven van 54 tot 60 cm.
Gezondheidsrisico's: Heupdysplasie (HD)

Kleur

De kleur van zowel de kortharige als de draadharige Vizsla’s ligt tussen tarwegeel en lichtbruin.

Aanpak op de training

De Vizsla is een gevoelige hond waar goed rekening mee gehouden moet worden. Tijdens het opvoeden zal het baasje dus rustig moeten blijven en veel geduld hebben. Daarentegen zullen ze makkelijk op te voeden zijn door hun intelligentie en leergierigheid. Dit betekent ook wel dat ze voldoende mentale uitdaging nodig hebben. Een baasje moet rekening houden met zeker anderhalf uur wandelen per dag, waarbij ze ook onaangelijnd moeten kunnen rennen. Tijdens de training moet dus voldoende aandacht worden besteed aan het terugkomen van de hond.

Hondensporten

Er zijn verschillende soorten sporten voor Vizsla’s; jachttraining, agility, gehoorzaamheid, flyball en redding oefeningen.

Vizsla’s zijn geschikt voor eigenaren die:

  • Een actieve en intelligente hond zoeken
  • Graag met hun hond willen werken, denk aan jachttraining of speuren
  • De hond niet veel alleen hoeven te laten