Service
Winkelwagen
Menu
Winter Deals: kortingen tot 50% op alles voor jouw huisdier! Lees meer

Vlooien en teken bij kittens

Kittens zijn schattige en speelse huisdieren, maar ze kunnen net als volwassen katten parasieten zoals vlooien en teken krijgen. Een goede behandeling is niet alleen belangrijk voor het kitten maar ook voor je eigen gezondheid. Vlooien en teken zijn vervelende beestjes. Als baasje wil jij jouw kitten natuurlijk goed behandelen of beschermen tegen vlooien en teken. Medpets heeft verschillende vlooienmiddelen in haar assortiment die ook geschikt zijn voor kittens. Vlooienmiddelen voor kittens bestaan er in de vorm van een vlooiendruppel, vlooienspray, vlooienpoeder en vlooienshampoo.

Meer informatie

1 - 24 van 51 Producten

Vlooien en teken

Vlooien zijn kleine, zwarte parasieten die zich enorm snel vermenigvuldigen en leggen honderden eitjes in de vacht. Als het kitten vlooien heeft is er helaas ook besmetting in huis. Het is belangrijk dat het huis gereinigd wordt tegen de eitjes, larven en poppen van de vlo om de kans op herbesmetting  te verkleinen.

Teken zijn parasieten die zich aan de huid vasthechten en zich voeden met bloed. Hoewel teken minder vaak voorkomen dan vlooien bij kittens kunnen ze nog steeds problemen veroorzaken.
Teken kunnen nare ziektes bij zich dragen en overdragen. Als jouw kitten een teek heeft verwijder deze zo snel mogelijk met een tekentang.

Herkennen van een vlooienbesmetting

Vlooienbeten veroorzaken jeuk en irritatie bij kittens. Als de vlo bijt laat de vlo een beetje speeksel achter in de huid, dit geeft een jeukende reactie. Kittens kunnen overmatig gaan krabben, bijten en/of likken. Dit kan leiden tot huidirritatie of zelfs haarverlies.
Bij een ernstige vlooienbesmettingen kunnen kittens bloedarmoede ontwikkelen, vooral als ze heel jong zijn. Dit kan leiden tot lusteloosheid, bleke slijmvliezen en ademhalingsproblemen. Bij deze symptomen is het belangrijk om direct contact op te nemen met je eigen dierenarts.
Als je twijfelt of je kitten vlooien heeft kan je dit zelf controleren. Kam met een vlooienkam door de vacht van het kitten. Doe de inhoud van de vlooienkam op een nat papier (keukenrol/zakdoekje) en wrijf het uit. Als de bruine/zwarte korrels rood verkleuren zijn dit vlooienpoepjes en is er een vlooienbesmetting. Vlooienpoepjes bestaan uit opgezogen, verteerd bloed en verkleuren wanneer het wordt nat gemaakt.

Vlooiendruppels

De meest gebruikte behandeling tegen vlooien zijn vlooiendruppels. Vlooiendruppels zijn verwerkt in speciale pipetjes. De pipetten zijn eenvoudig te ledigen op de huid. Het is belangrijk dat het kitten niet bij de vloeistof kan. De meeste gebruikte plek is tussen de schouderbladen. Waarbij de haartjes opzij geduwd worden zodat de vloeistof op de huid terecht komt. Let er op dat de producten geschikt zijn voor kittens. De Vectra Felis is geschikt voor kittens vanaf 7 weken leeftijd en een gewicht vanaf 0,6 kg lichaamsgewicht. Adimere is geschikt voor kittens vanaf 8 weken leeftijd en een gewicht vanaf 1 kg lichaamsgewicht.

Vlooienspray’s

Als je kitten vanaf het nest al besmet is met vlooien kan je het kitten behandelen met een spray tegen vlooien. Een spray kan je nauwkeurig doseren en voorkom je dat het kitten teveel krijgt.
De Frontline Spray is een product wat al geschikt is voor het ontvlooien vanaf 2 dagen oud bij kittens. Beaphar heeft de Fibrotec Spray die ook geschikt is voor kittens vanaf 2 dagen oud.

Beschermen op een natuurlijke manier

Je kan jouw kitten ook op een natuurlijke manier ondersteuning geven tegen teken en vlooien. Medpets heeft verschillende producten in haar assortiment om kittens op een natuurlijke manier te beschermen tegen vlooien en teken. De merken Organimal en BF®Petfood hebben natuurlijke producten in hun assortiment.

 

Bekijk ons volledige assortiment aan producten tegen vlooien en teken om kittens het beste te beschermen of te behandelen.